آشپزخانه

آشپزخانه یکی از مهم­ترین بخش‌های خانه و محل اصلی طبخ غذا و نگهداری موادغذایی است. اهمیت آشپزخانه در معماری ایران به حدی است که آن را قلب خانه می­ نامند. بی‌راه هم نیست چون خانم یا مادر خانواده بخش زیادی از زمان خود را در این فضا سپری می کند. سبک طراحی آشپزخانه‌ها با توجه به نیاز افراد و مهم ­تر از آن فضای در دسترس برای آن می­ تواند متفاوت باشد. با ما همراه باشید تا با انواع سبک های طراحی دکوراسیون آشپزخانه آشنا شویم

نمودار آشپزخانه

توجه داشته باشید که سبک‌های معرفی شده از سوی ما، سبک‌های متعارف و اصلی حال حاضر معماری میباشند و ممکن است در دنیای وسیع طراحی داخلی با عناوین دیگری نیز روبرو شوید.

آشپز خانه L

این سبک از آشپزخانه بر روی دو دیوار متقاطع اجرا می‌گردد. در این سبک عموماً آشپزخانه به‌صورت پیوسته با نشیمن اجرا می‌شود در نتیجه مرز بین آشپزخانه و نشیمن نامشخص می‌باشد. روشی که می‌توان برای تعیین حریم آشپزخانه در این سبک پیشنهاد کرد استفاده از میز نا‌هارخوری در مرز مشترک بین دو فضا است. به دلیل نیاز به تامین فضای مورد نیاز آشپزخانه تنها بر روی دو دیوار پیشنهاد می‌گردد. دکور آشپزخانه L تنها برای آشپزخانه‌ های با فضای حداقل ۹ متر اجرا گردد. ابعاد در طراحی دکوراسیون آشپزخانه نقش مهمی دارد پس در انتخاب خود دقت کنید!

آشپزخانه U

این سبک از آشپزخانه بر روی دو دیوار موازی که با یک دیوار عمود بر محورشان در انتها قطع می‌شوند اجرا می‌گردد و اغلب این سبک با سبک گالی اشتباه گرفته می‌شود. توجه به این نکته بسیار مهم است که در آشپزخانه U فضای آشپزخانه نسبت به نشیمن کاملا تفکیک شده و حریم آشپزخانه از نشیمن کاملا مجزاست. لازم به ذکر است که این سبک بیشترین سهم را در طراحی آشپزخانه‌های حال حاضر ایران دارد چرا که بدون توجه به متراژ در دسترس شما این سبک قابل اجرا می‌باشد. پیشنهاد می‌شود که نورگیر آشپزخانه در این سبک بر روی دیوار انتهایی اجرا گردد.

آشپزخانه گالی

اگر علاقه‌مند به آشپزخانه‌ U هستید اما فضای اجرایی و سیرکولاسیون داخلی آشپزخانه مناسب و کافی نیست، بهترین پیشنهاد طرح آشپزخانه گالی است. آشپزخانه گالی بر روی دو دیوار موازی اجرا می‌شود اما به دلیل فضای کم بین دو دیواره موازی و به‌منظور دسترسی بهتر بر روی دیوار عمودی کابینت‌ها امتداد پیدا نمی‌کنند.

آشپزخانه خطی

قطعاً زمانی که در هتل و یا سوئیت‌های مسافری اقامت داشته‌اید، با این سبک آشپزخانه مواجه شده‌اید. در این سبک آشپزخانه اصولاً با یک آشپزخانه وسیع و پرامکانات به همراه تمامی تجهیزات روبرو نیستیم بلکه گاهی تنها با یک یخچال و کابینت روبرو می‌شویم. این سبک معمولا برای آشپزخانه‌هایی با محیط کاربری کم‌وسعت استفاده می‌گردد.

آشپزخانه جزیره

این نوع آشپزخانه در فرمی مانند U و L  قابل اجراست که یک میز کار تحت عنوان جزیره نیز در مرکز و یا ورودی آشپزخانه قرار می‌گیرد. این میز الزاماً میز کار نیست و می‌تواند تحت عنوان سینک، اجاق گاز و یا میز نا‌هارخوری نیز استفاده شود. اگرچه این سبک آشپزخانه در معماری حال حاضر ایران بسیار پرطرفدار شده است اما پیشنهاد می‌شود تنها در آشپزخانه‌های با متراژ بالا مورد استفاده قرار گیرد. زیرا استفاده از جزیره در متراژ‌های کوچک سیرکولاسیون آشپزخانه را به‌شدت کاهش می‌دهد.

دکور آشپزخانه سبک شبه جزیره

قطعاً نام اُپن را شنیده‌اید. اپن نامی عامیانه­‌تر برای آشپزخانه‌های شبه‌جزیره است یعنی جزیره‌ای که از یک سمت به دیوار متصل شده است. با توجه به این نکته که  اُپن در مرز ورودی آشپزخانه قرار دارد در نتیجه در فضاهای محدودتر هم قابل اجراست. اگر علاقه‌مند به اجرای جزیره هستید اما فضای مناسب را در اختیار ندارید آشپزخانه شبه‌جزیره کلید حل مشکل شماست.